مدارک و مهارت های مورد نیاز
مبنای اصلی حرفه آشپزی، عشق به غذا و خوشحال کردن مردم است.
آشپزی در گذشته نیاز به مدرک اختصاصی نداشت، اما با پیشرفت این حرفه و رقابتی شدن بازار غذا، نیاز به تخصص بیشتر حس می شود.
- عشق به غذا و آشپزی
- توانایی تحمل فشار کاری و زمان طولانی
- رعایت استانداردهای بهداشت و پاکیزگی
- توانایی انجام چند کار به صورت همزمان
- سرعت عمل بالا
- خلاقیت در ایجاد دستورپخت های جدید
- دقت و نظم زیاد
- توانایی کار تیمی
- توانایی سازماندهی و مدیریت تیم
ساعت کاری و آینده کاری
آشپزها هفته ای 50 تا 70 ساعت کار میکنند، ساعت کار آنها شامل عصر، شب و همچنین آخر هفته ها و روز های تعطیل هم می شود.
فرصت های کسب و کاری
دنیای این حرفه محدود به شغل آشپزی نمی شود، این رشته، شامل شغل های بیشتری نیز میگردد. به عنوان مثال:
- رستوران داری
- کترینگ
- شیرینی پزی
- فینگرفود
- کافه داری
- کیک استودیو
- و…
درآمد حرفه آشپزی
همان طور که در ابتدای مطلب دیدیم، یک آشپز مسیر شغلی طولانیای خواهد داشت.
به مرور درآمد فرد در این مسیر شغلی بالاتر میرود:
- کمک آشپز حدود 4 تا 5 میلیون تومان در ماه
- سرآشپز بین 10 تا 20 میلیون تومان در ماه
- راه انداز رستوران برای هر پروژه بین 50 تا 100 میلیون تومان
افراد مشهور این کسب و کار
- ● گوردون رمزی
- ● آنتونی بوردین فقید
- ● پیر گاگنیه
- ● سامان گلریز
- ● کامران سروش
- ● بهرام اژدری (مدیر مجموعه رستوران های ارکیده)
مسیر شغلی آشپز
هزینه ورود به کسب و کار آشپزی
مهم ترین هزینه های اولیه ورود به دنیای آشپز ها، هزینه آموزش فردی و ست چاقوهای آشپزی است.
- بسته آموزش آشپزی ملل 3 تا 4 میلیون تومان
- بسته آموزش آشپزی فست فود 2 تا 3 میلیون تومان
- بسته آموزش آشپزی غذاهای سنتی ایرانی 3 تا 4 میلیون تومان